Psychologie

Als praktijk voor eerstelijnspsychologie is De Binnenkamer er voor het kortdurend behandelen van veelvoorkomende klachten en problemen. Dat kunnen psychische klachten zijn, zoals langdurige stress, angst of een depressief gevoel. Ook lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, spierspanningsklachten of slaapproblemen, hebben soms een psychische achtergrond. Net als de huisarts is De Binnenkamer dicht bij je in de buurt en direct bereikbaar voor iedereen. Een verwijzing is niet nodig.

Mindfulness

Stress en aan stress gerelateerde klachten – zoals slapeloosheid – nemen af. Je kunt je beter concentreren en makkelijker loslaten. Ontspannen wordt eenvoudiger en je geniet meer. Een levenshouding die ‘mindful’ is, hangt samen met persoonlijk welzijn. Kortom: je zit lekkerder in je vel!

Oudercoaching

Als ouder loop je soms tegen lastige zaken aan. Het opvoeden van je kind, de veranderde relatie met je partner of het combineren van werk, ouderschap en sociale contacten. Deze zaken kunnen spanning geven. Ook zwanger worden en zwanger zijn is niet voor iedereen vanzelfsprekend, dat kan je flink uit balans brengen.

Buitenpsycholoog

De mens is helemaal niet gemaakt om de hele dag binnen te zijn en op een stoel te zitten’. Daarom is een van de eerste adviezen bij allerlei psychische en lichamelijk klachten vaak: ga wandelen! Lopen in de natuur heeft veel voordelen. Zuurstof, beweging, het groen van de natuur… Je voelt je lijf beter. Praten wordt vaak vanzelf makkelijker. En de natuur biedt inspiratie. Dus eigenlijk is het niet meer dan logisch om samen te natuur in te gaan en daar onze gesprekken te voeren. Daarom geef ik je graag de keuze: spreken we binnen of buiten af?