Over mij

Ik ben Annemarie Vaarkamp, eigenaar van De Binnenkamer, studio voor psychologie, mindfulness en oudercoaching.

Zoals dat voor veel mensen geldt heb ik de weg naar mijn huidige werk en eigen praktijk niet via de kortst mogelijke route afgelegd. Een verkeerde studiekeuze (ik studeerde ooit af als econoom), werk dat niet bij me paste (iets met marketing & sales), verhuizen en opnieuw beginnen. Het leidde uiteindelijk tot een hoop zelfkennis én cum laude afstuderen in de richting klinische psychologie.

Eenmaal aan het werk leerde ik nog veel meer over mensen en hun levens. Over gevoelens, karakters en ervaringen die iemand vormen. Ik vind het ‘puzzelen’ dat bij dit werk hoort zo ontzettend leuk en interessant. Waarom loopt iemand vast, waarom iemand anders in een vergelijkbare situatie niet? Hoe kan iemand zich prettiger voelen en hoe kan ik dat proces ondersteunen?

Social media

Als je het leuk vindt om af en toe iets van mij te lezen of zien, volg mij dan op Instagram of LinkedIn. Vind ik leuk! 😉

"Iedereen heeft wel eens een periode dat het leven minder lekker loopt. Lukt het niet om de dingen zelf weer op de rit te krijgen? Komen problemen toch steeds terug? De Binnenkamer helpt je. Graag!"

Gereedschapskist

In 2012 startte ik mijn eigen onderneming. Van af en toe een training geven of een paar gesprekken voeren is de Binnenkamer uitgegroeid tot volwaardige praktijk waar iedereen tussen de 18 en 88 jaar zich kan aanmelden met een breed scala aan vaak voorkomende psychische klachten. Ik ben na mijn studie veel vervolgopleidingen en -cursussen blijven doen. Eén daarvan is mindfulness. Dat is een prachtige methode om met meer rust en mildheid naar situaties of jezelf te kijken. Maar ik werk bijvoorbeeld ook met ACT, systeemtherapeutische technieken en EMDR. Ik zie het zo: degene die bij me komt is expert over zichzelf. En ik heb een soort gereedschapskist in mijn hoofd waarmee ik kan helpen sleutelen.

Oudercoaching

Ongeveer gelijktijdig met mijn afstuderen werd ik moeder van mijn zoon in 2007. In 2010 volgde mijn dochter. Ik vond en vind het ouderschap fantastisch én heel intens; de bekende pieken en dalen. Wat ik in de praktijk geregeld hoor is dat mensen zich als opvoeder onzeker kunnen voelen – en dat daar niet vaak openlijk over gesproken wordt. Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen bagage die mee speelt in de omgang met hun kinderen. Oudercoaching zie ik dan ook als het leren kennen van jezelf als vader of moeder. Om zo je kind op een fijne manier te kunnen laten opgroeien.

Trouwambtenaar

Begin 2018 is er een nieuwe, geweldig leuke uitdaging op mijn pad gekomen. Ik ben benoemd als trouwambtenaar voor de gemeente Nuenen en Son en Breugel. Dit is een andere manier van intensief met mensen bezig zijn en in hun verhaal duiken! Ook dit past bij me en ik hoop de komende jaren nog veel koppels in de echt te verbinden.

Expertises

 • ACT (acceptance and commitment therapy)
 • Cognitieve technieken
 • EMDR
 • Individueel systemisch werk (familieopstellingen)
 • Inzichtgevende therapie
 • Mindfulness (zowel in groepsverband als individueel) (MBCT)
 • Ontspanningstechnieken
 • Oudercoaching
 • Relatietherapie
 • Schematherapeutische technieken
 • Zelfcompassie

Meer informatie

Ik ben lid van het Nederlands Instituut van Psychologen (NIP), de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de Buitenpsychologen.

I also offer psychotherapy and coaching sessions in English. Please contact me if you would like to receive more information.